Piškotki

Pravna podlaga

Podlaga za sporočilo so Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in evropska uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Kaj so piškotki?

Piškotek (angl. cookie) je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev.

Piškotki, ki jih uporabljamo:

Naziv piškotka Vir piškotka    Čas poteka     Namen

_ga      Google Analytics         2 leti    Statistika ogledov spletne strani

_gid     Google Analytics         24 ur   Statistika ogledov spletne strani

_gat     Google Analytics         Poteče ob koncu seje Statistika ogledov spletne strani

Nadzor piškotkov

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.

U-CENTRIX D.O.O.

Razvijamo digitalne strategije, inovativne tehnološke rešitve in digitalne produkte, ki poudarjajo dobro uporabniško izkušnjo in vam pomagajo digitalizirati ter optimizirati vaše poslovne procese.

Cafova ulica 2,
2000 Maribor, Slovenija

+386 (0)40 733 683
(Uroš Orešič, direktor)

2024 © Copyright u-centrix.com