Aestimo

Predstavitev projekta

V procesu ocene škode oz. vrednosti premoženja je največji razlog za izgubo tako časa kot denarja vseh vpletenih (cenilcev, njihovih strank in zavarovalnic) logistika, ki nastopi pri cenitvah na terenu.

Pri terenskem delu cenilci na dan opravijo 5-8 cenitev premoženja ali škode. V primeru, ko pa jim stranke npr. pripeljejo avtomobile na cenitev škode pred pisarno, opravijo med 50 in 70 cenitev.  Digitalno orodje Aestimo ta problem rešuje tako, da omogoča takojšnjo vzpostavitev video povezave med zavarovancem in cenilcem, brez nalaganja aplikacije.

Kaj smo ustvarili

aestimo cenitve škode prek spleta

Aestimu ni navaden videoklic, ampak napredno orodje s ključnimi funkcijami za opravljanje cenitve na daljavo. Z inovacijo se lahko zavarovanja sklepajo in podpisujejo na daljavo, predmet zavarovalne police pa sočasno dokumentira v izvirnem stanju. Tako lahko cenilci kasneje še hitreje in lažje ugotovijo obseg nastale škode ter preprečijo zavarovalniške goljufije in napake, ki se pojavljajo predvsem, ko so zavarovanci prepuščeni sami sebi.

Do 86% boljša učinkovitost cenilcev

Z 10-krat hitrejšim povprečnim časom cenitve so uporabniki orodja zmanjšali čakalne vrste obravnave cenilnih primerov. S tem so zavarovalnice brez posegov v njihove obstoječe sisteme povečale učinkovitost cenilcev do 86%.

Za varnost osebnih podatkov je poskrbljeno

Za varstvo osebnih podatkov je poskrbljeno na najvišjem možnem nivoju, saj rešitev podatke prenaša kriptirano (E2E) in neposredno (P2P) med napravama stranke in cenilca. Za razliko od konkurentov inovacija ne shranjuje osebnih podatkov in s posebno zasnovo zagotavlja da podatkov v prenosu nima vpogleda nihče drug, niti razvijalci.

Kvalitetne multimedijske vsebine neodvisno od signala

Ključna tehnološka inovacija, ki je zajeta v rešitev so tudi lastni algoritmi za zajem visokoločljivostnih multimedijskih vsebin, ne glede na kvaliteto telefonskega signala. Ravno kakovostne fotografije so osnova za uspešno opravljanje cenitev.

Za razliko od tipičnega prenosa videa v realnem času, ki je mogoč samo s stiskanjem podatkov, ki odstrani večino podrobnosti na multimedijskih vsebinah, Aestimo ohrani kakovost zajetih vsebine. To je zelo pomembno za cenilce, ki se pri svojem delu zanašajo ravno na te podrobnosti.

Svet na dlani

Za zavarovalnice in cenilce, ki to orodje uporabljajo, Aestimo predstavlja tudi procesno inovacijo. Ker ni omejen na geografsko lokacijo stranke ali cenilcev omogoča podjetjem opravljanje cenitev po celem svetu iz ene pisarne. Predstavlja rešitev na mednarodnem nivoju, saj jo kot storitev v oblaku lahko uporabljajo podjetja in cenilci iz celega sveta.

cenitev škode na daljavo

Višanje zaupanja strank

Zavarovalnice pogosto izgubijo zaupanje svojih strank ravno z implementacijo digitalizacije, ki zavarovalnici zniža stroške, odgovornost in zahtevnost postopka pa prelaga na zavarovanca, ki ni strokovnjak na tem področju. Aestimo odgovornost postavlja nazaj v roke strokovnjaka, ki pa lahko zdaj s pomočjo interaktivne obogatene resničnosti usmerja zavarovanca z mobilnim telefonom skozi proces, da opravita cenitev skupaj, a narazen.

Opolnomočenje zaposlenih

Orodje zavarovance opolnomoči s tem, ko jih aktivno vključuje v proces cenitve, jih obvešča o napredku postopka in posledično viša njihovo zaupanje v zavarovalnice. Ob tem intervju in dokumentacijo s cenilcem opravijo v nekaj minutah, odgovornost za ogled pa prevzema strokovnjak in ne stranka, kot se dogaja pri enostranskih digitalizacijah.

Hitra in enostavna uporaba

Z uporabo novih tehnologij, kot so PWA (progressive web app), WEBrtc (realno-časovni prenos podatkov preko spleta), in podpore le-teh na brskalnikih v mobilnih napravah omogoča takojšnjo vzpostavitev video povezave s preprostim klikom na povezavo v SMS sporočilu. Zavarovanci tako na najhitrejši in za njih najlažji način takoj pričnejo s cenilnim procesom že v aktivnem telefonskem klicu s cenilcem.

Opolnomočenje ranljivih skupin in skrb za okolje

Z omogočanjem dela na daljavo je znižala izpostavljanje cenilcev nevarnostim v prometu in omogočila starejšim in gibalno omejenim cenilcem, da svoje delo opravljajo kvalitetno in učinkovito.

S primerom dobre digitalizacije je cenilce in zavarovalnice osvobodila stroškov, neučinkovitosti in CO2 izpustov, ki jih prinašata logistika in odvisnost njihovega dela od fosilnih goriv.

Mnenje uporabnikov digitalnega orodja

“Rešitev nam prihrani veliko časa, ker nam omogoča delo na daljavo. Kljub temu, da ogledovalec nepremičnine pri cenitvi ni fizično prisoten, je sama kvaliteta fotografij in video klica med ogledom dovolj visoka. To ogledovalcu omogoča, da dobi vse potrebne informacije in občutek, kako ocenjevana nepremičnina v realnosti izgleda. Največja vrednost za nas pri uporabi orodja Aestimo je časovni prihranek, pri katerem kvaliteta zajema podatkov ni okrnjena.”

Katja Kovačič – NAI Significa

 

Vas pesti zahteven digitalni izziv?

Naročite se na brezplačen posvet. Skupaj bomo zasnovali prve korake k rešitvi!

SODELUJMO