AIP: spletna trgovina

Predstavitev projekta

Tiskarna AIP je k nam prišla zaradi želje po prenovitvi spletne trgovine. Izziv, s katerim so se soočali je bil, da takratna tehnologija ni omogočala inovativne in modernizirane možnosti prodaje na spletu.

Obiskovalci niso imeli celostnega pregleda nad ponudbo, informacije o posamezni ponudbi je bilo potrebno vnesti na več mestih, kar je oteževalo posodabljanje in iskanje po ponudbi. Posledično so bile informacije na spletnem mestu nezanesljive in neenotne.

Kaj smo ustvarili

Po pogovoru s stranko in analizi potreb podjetja smo skupaj s stranko dorekli njene želje in potrebe.

Glavni namen nadgradnje je bil prehod z zastarane tehnologije na novo, priprava transparentnejše vsebine in poenostavitev spletnega plačilnega procesa v spletni trgovini tiskarne. Ključni del načrta je bila implementacija sodobnega dizajna in izgradnja napredne logike, ki strankam omogoča hipen izračun cene glede na izbiro tiskovine, njene velikosti, materialov in lastnosti tiska. 

Rezultati

Rezultat sodelovanja je bila sodobna, za majhne zaslone prilagojena dvojezična spletna trgovina z napredno in intuitivno uporabniško izkušnjo, ki uporabniku omogoča hitrejše in lažje iskanje po ponudbi tiskarne. Uporabljena je bilo ogrodje, ki tiskarni omogoča enostavno urejanje vsebine spletne trgovine. 

Povečanje zaupanja strank, preprostejše iskanje produktov in boljši pregled nad naročili

V spletno trgovino je bila integrirana tudi funkcija “Sledenje pošiljki”, ki povečuje zaupanje v spletno trgovino, saj lahko uporabnik vnese številko pošiljke in preveri njeno stanje. Zaradi prodaje velike količine etiket smo se odločili tudi za integracijo iskalnika, ki omogoča preprosto iskanje po širini in višini etiket in s tem spodbuja konverzijo izvedbe nakupa. Implementirala se je tudi funkcija “QR koda”, ki proizvodnji omogoča vpogled v podatke naročila in s tem hitrejše in lažje pridobivanje informacij glede naročil.

Znižali smo stroške in čas priprave ponudb

V spletno trgovino je bila implementirana skripta za pravilen izračun cene izdelkov, ki omogoča avtomatsko izračunavanje cen, ki je sicer kompleksno zaradi potrebe po upoštevanju več parametrov. Ta je tiskarni povečala hitrost obdelave strank in hitrost naročanja izdelkov, obenem pa znižala potrebo po administrativnem delu in pripravi ponudb.

izdelava spletnih trgovin - izgled administracije

reference pri izdelavi spletnih trgovin

Več tipov plačevanja

Strankam tiskarne smo na spletni strani omogočili tri tipe plačevanja – s predračunom, po povzetju in s plačilno kartico, kar kupcem omogoča enostavno plačilo storitve oziroma izdelka, ki ga v danem trenutku potrebujejo in možnost izbire vrste plačila, s tem pa večjo možnost, da se bodo za nakup odločili.

Vas pesti zahteven digitalni izziv?

Naročite se na brezplačen posvet. Skupaj bomo zasnovali prve korake k rešitvi!

SODELUJMO