Ars longa: spletna platforma

Predstavitev projekta

Naročnik je Akademska potovalna agencija Ars longa, ki je na slovenskem trgu prisotna že od leta 1991. Ustanovljena je bila z namenom organiziranja potovanj s poudarkom na spoznavanju krajev, ljudi in njihovega načina življenja, predvsem pa kulturnozgodovinske dediščine v obiskanih deželah.

Po spoznavnem obdobju smo skupaj s stranko oblikovali načrt za razvoj spletne platforme za oglaševanje in rezervacijo potovanj na različne turistične destinacije, ter jo nato implementirali.

Kaj smo ustvarili

Izziv projekta je bila prenova spletne strani ter razbremenitev naročnikovih zaposlenih z avtomatizacijo rezervacijskega postopka. Le-tega smo avtomatizirali z vključitvijo našega BookinIT sistema. S prenovo spletne strani smo izboljšali tudi uporabniško izkušnjo ter design.

V platformo smo vključili tudi interaktivni zemljevid, s pomočjo katerega lahko končne stranke hitro najdejo destinacije, ki jih želijo obiskati.

Po koncu izdelave spletne platforme je bil z naročnikom izveden tudi onboarding, kjer smo šli skozi celotno platformo in preverili ali razumejo delovanje vsakega segmenta in le-te znajo tudi upravljati.

 

Rezultati

Končni rezultat je uporabniku prijazna in mobilnim napravam prilagojena spletna platforma.

Z najemom sistema BookinIT je stranka avtomatizirala rezervacijski postopek in tako razbremenila zaposlene. Platforma ima namreč avtomatiziran proces vnosa posameznih ponudb (cena, kapaciteta, naslov, termin), ki v realnem času črpa podatke iz sistema Turist.

Zaposlenim v agenciji in končnim strankam pametni iskalnik omogoča hitro pridobivanje ponudb, ki ustrezajo njihovim zahtevam. Iskanje omogoča tudi filtriranje po datumu prihoda in odhoda. Ponudbe potovanj so prikazane na jasen in enostaven način. Izbiri potovanja sledi tudi prijava, ki končno stranko vodi skozi nekaj korakov prijave, v zadnjem koraku pa sledi plačilo in potovanje je tako rezervirano.

spletna turistična platforma

Vas pesti zahteven digitalni izziv?

Naročite se na brezplačen posvet. Skupaj bomo zasnovali prve korake k rešitvi!

SODELUJMO