Neonart: spletna aplikacija

Predstavitev projekta

Podjetje Neonart je družinsko proizvodno podjetje, specializirano za izdelavo reklamnih tabel in reklamnih napisov ter montažo svetlobnih tabel in svetlobnih napisov, z 55 letno tradicijo.  Svetlobni reklamni napisi so zelo učinkovit medij, kjer z vizualnimi efekti pritegnemo pozornost ljudi, prenesemo vsebovana sporočila, okrepimo pa hkrati tudi prepoznavnost določene blagovne znamke. Pridobljen imajo tudi SIQ certifikat in CE standard za izvedbo reklamnih napisov.

K nam so pristopili z željo po spletni aplikaciji.

Kaj smo ustvarili

Cilj projekta je bila spletna aplikacija, oz. konfigurator za izdelavo reklamnih napisov po želji uporabnika. Konfigurator smo zasnovali tako, da stranko vodi skozi celotno zasnovo napisa. Omogoča jim vnos besedila, prilagoditev velikosti, izbiro barv, tipa osvetlitve, izbiro materiala in profila. Svoj izdelek si lahko med urejanjem ogleda v 2D ali 3D pogledu. V zadnjem koraku uporabnik vnese svoje podatke in odda povpraševanje. Praktično vsak laični uporabnik lahko zelo enostavno in skozi jasno strukturiran proces sam izdela svoj individualni izdelek, ki ga naroči in prejme po pošti z vsemi pripadajočimi navodili in vizualno skico. Gre torej za celovito in dodelano uporabniško izkušnjo.

Rezultati

Inovacija pri projektu je digitalizacija izdelave svetlobnih napisov in njihov 3D prikaz, ki omogoča zelo nazoren in hiter pregled ustvarjenega napisa. Stranka si tako produkt lažje predstavlja in se zanj lažje odloči.

Rešitev je prilagojena celostni grafični podobi naročnika (CGP). Ob tem upoštevamo vse dobre prakse in trende oblikovanja ter sledimo temeljem dobre uporabniške izkušnje. Na ta način obiskovalci spletne trgovine takoj dobijo vse informacije, ki jih iščejo, obenem pa se v spletni trgovini hitro znajdejo, saj je vsebina predstavljena transparentno. Imajo tudi možnost izbire načina plačila (predračun ali spletno kartično plačilo). Kreiranje in izdaja računov za spletne nakupe poteka avtomatsko (za vsa plačila, izvedena preko izbranega ponudnika spletnega kartičnega plačila).

Kalkulator cen in modul povpraševanja

Spletna trgovina vsebuje tudi kalkulator cen, ki omogoča sprotno računanje cen pri posameznem produktu. S tem lahko uporabniki izbirajo rešitve, ki imajo zanje najbolj ugodno razmerje med lastnostmi produkta in ceno.

Del spletne trgovine bo tudi modul povpraševanja, ki obiskovalcem spletne aplikacije, ki želijo dodatno svetovanje, omogoča direktno komunikacijo s ponudnikom storitve oz. produkta.

Oblikovano z mislijo na prihodnost

Spletna trgovina je izdelana z ogrodjem, ki omogoča enostavno urejanje vsebine v spletni trgovini. Omogočene so tudi enostavne nadgradnje in prilagoditve v primeru dodajanja novih izdelkov, storitev in/ali funkcionalnosti v prihodnosti.

Mnenje naročnika

“K izvedbi projekta, ki je sprva nastal samo kot idejna zasnova in graf na papirju nas je spodbudila aktualna problematika epidemije virusa. Zavedali smo se, da je situacija priložnost za nekaj popolnoma novega in velik korak v digitalni transformaciji proizvodnega podjetja. Svojo idejo smo zaupali mladi, zagnani in inovativni ekipi podjetja U-centrix, ki nam je seveda s svojim strokovnim znanjem, takoj stopila na proti. Sami smo bili popolni laiki v IT svetu, zato je bil njihov sistematični, strokovni, odzivni in profesionalni pristop ključnega pomena za uspešnost projekta. Pravzaprav je izdelana aplikacija inovacija in je popolnoma nov pristop v okviru digitalizacije proizvodnjih podjetij, zato smo podjetju U-centrix zelo hvaležni, da smo s skupnimi močmi premaknili meje tradicionalnega poslovanja podjetja.”

Vas pesti zahteven digitalni izziv?

Naročite se na brezplačen posvet. Skupaj bomo zasnovali prve korake k rešitvi!

SODELUJMO