Palma.si

Predstavitev projekta

Izziv, s katerim se je naročnik soočal je bila, da takratna spletna turistična poslovalnica ni omogočala kvalitetne prodaje na spletu. Obiskovalci niso imeli celostnega pregleda nad ponudbo, informacije o posamezni ponudbi je bilo potrebno vnesti na več mestih, kar je oteževalo posodabljanje in iskanje po le tej. Posledično so bile informacije na spletnem mestu nezanesljive in neenotne.

Kaj smo ustvarili

Želja naročnika je bila, da bi obiskovalci spletnega iskalnika lahko hitro, enostavno in zanesljivo brskali po njihovi ponudbi. Ključni del načrta je bila implementacija sodobne spletne turistične poslovalnice BookinIT.

30% dvig prodaje in večje zaupanje strank

Skupaj smo izdelali spletni iskalnik, ki na enem mestu na enostaven način prikaže točno tisto, kar bodoči potniki iščejo.

Inteligentni iskalnik

Vsaka stranka je drugačna in zato ima različne potrebe. BookinIT inteligentni sistem iskanja Palminim strankam omogočil hitro in intuitivno iskanje popolnih počitnic s pomočjo ključnih besed. Ob tem se vnesenim paketom samodejno ustvarijo primerne označbe za kontinente, države in regije, kar Palminim agentom olajša delo. 

Avtomatizacija procesov

Sistem samodejno preverja razpoložljivost in rezervacije v realnem času, kar pomaga agentom, da se izognejo veliki izgubi časa pri pisanju e-pošte ali klicanju dobaviteljev, da preverijo razpoložljivost vsake nastanitve.

Zmanjšanje in poenostavitev administracije

Implementirani sistem odpravlja potrebo po sestavljanju ponudb iz različnih rezervacijskih sistemov ali ponavljajoče se iskanje, ponovno preverjanje in kopiranje ter lepljenje počitniških paketov iz in v tabele. Počitniški paket je v BookinIT potrebno vnesti le enkrat.

Tudi vnosi, ki niso več v ponudbi, so še vedno shranjeni v arhivu. Na ta način si lahko turistična agencija z najemom spletne poslovalnice bistveno poenostavi svoje poslovanje ter zagotovi odlično storitev svojim strankam, ki jih lahko preko spleta doseže bistveno več, saj jim omogoča iskanje in rezervacijo počitnic iz udobja lastnega doma.

razvoj turistične poslovalnice booking it

spletna turistična poslovalnica

turistične poslovalnice online

Opis naročnika

Turistična agencija Palma že od leta 1990 skrbi za vse potovalne želje in okuse s ponudbo potovalnih in počitniških aranžmajev po vsem svetu. V času od takrat je iz majhnega privatnega potovalnega podjetja s sedežem v Celju zrasla v enega najmočnejših samostojnih organizatorjev potovanj in počitnic pri nas.

Zakaj nam je projekt še posebej pri srcu

Projekt nam je še posebej pri srcu, ker je užitek sodelovati z naročnikom, ki se želi izboljšati in ve, da je pomembno ohraniti racionalen pogled na stvari, če želimo nekaj nadgraditi in napredovati. Pri tem smo ponosni tudi, da smo stranki dodali vrednost skozi inovativen pristop, ki ni bil omejen zgolj na strankine prvotne želje, temveč smo rešitev ustvarili skozi temeljito raziskavo njihovih dejanskih potreb.


Mnenje naročnika

»Na spletni strani so nam implementirali možnost sestavljanja ponudb, kar je bil precej velik projekt. S tem so nam omogočili, da si uporabniki sami sestavijo svoje potovanje, oziroma dodatne izlete. To so nam uredili tako, da je uporabniška izkušnja zelo dobra in preprosta. Obiskovalci si lahko na naši spletni strani brez težav sestavijo svoja potovanja, saj je zaradi kvalitete uporabniške izkušnje proces zelo enostaven in jasen za uporabnika. Prav tako smo bili zelo zadovoljni z njihovo odzivnostjo ter pomočjo pri predlogih, saj so nam po naših željah dodajali razne funkcionalnosti na spletno stran, za katere smo se naknadno odločili, da jih potrebujemo, kot je bil na primer dodatek možnosti za statične strani za določene ponudbe, za katere smo želeli, da se prikazujejo kot dinamične strani, oziroma, da so vizualno enako oblikovane kot preostale ponudbe.«

Urša Knaus – marketing, Turistična agencija Palma

Vas pesti zahteven digitalni izziv?

Naročite se na brezplačen posvet. Skupaj bomo zasnovali prve korake k rešitvi!

SODELUJMO